Omorul de la Bolintin Vale: A fost instituită "o zonă specială de siguranţă publică" și s-au făcut percheziții

Omorul de la Bolintin Vale: A fost instituită "o zonă specială de siguranţă publică" și s-au făcut percheziții

Autorităţile au instituit în oraşul Bolintin Vale „o zonă specială de siguranţă publică”, în urma protestelor localnicilor care reclamă lipsa de implicare a autorităţilor în situaţia în care o familie îi terorizează, iar un membru al acestei familii a ucis, lovind cu o piatră în cap, un bărbat.

În plus, autorităţile au făcut, vineri, percheziţii la locuinţa tânărului suspectat de uciderea bărbatului, în urma cărora au fost ridicate mijloace de probă.

Informațiile au fost furnizate, vineri seară, de comisarul şef de poliţie Georgian Drăgan, director în cadrul Poliţiei Române.  

ADVERTISING

Înstituirea zonei speciale de siguranţă publică înseamnă suplimentarea în zonă a forţelor Jandarmeriei şi Poliţiei pentru a menţine un climat de ordine publică şi a preveni fapte antisociale, a explicat Drăgan. El a spus că se vor stabili şi alte măsuri pentru acea zonă.   

Vineri, pentru a treia seară la rând, oamenii au ieşit în stradă. Drăgan a spus, însă, că sunt "foarte puţine persoane ieşite în spaţiul public faţă de cele două seri anterioare".

Omorul de la Bolintin Vale

Potrivit anchetatorilor, în seara de 9 ianuarie, un tânăr din oraşul Bolintin Vale a lovit cu o piatră în cap un şofer de microbuz care se deplasa în zonă.

Poliţiştii care au sosit la faţa locului, solicitaţi prin 112, au găsit un bărbat din Bucureşti care prezenta urme de agresiune şi care a fost transportat la o unitate sanitară din Capitală pentru îngrijiri. Însă, ulterior, victima a decedat.

Tânărul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Giurgiu, şi marţi a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere faptul că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcţie de rezultatele necropsiei, a precizat IPJ Giurgiu.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, după ce, zilele acestea, mulţi locuitori din oraşul Bolintin Vale au ieşit să protesteze. Echipajele de poliţişti şi jandarmi au fost suplimentate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇