Olaf Scholz crede că Putin se teme de scânteia democrației care se răspândește în Rusia

Olaf Scholz crede că Putin se teme de scânteia democrației care se răspândește în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin se teme de „scânteia democrației” care se răspândește în țara sa, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Potrivit acestuia, Putin încearcă să divizeze Europa și să revină la o lume dominată de sfere de influență, relatează Reuters.

Scholz a fost întrebat într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, publicat luni pe site-ul guvernului, dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană.

„Președintele rus trebuie să accepte faptul că în vecinătatea sa există o comunitate de democrații bazate pe lege care se apropie tot mai mult. El (Putin - n.red.) se teme în mod clar de scânteia democrației care se răspândește în țara sa”, a spus Scholz.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susține.

„Putin dorește o Europă divizată și o revenire la o politică a sferelor de influență. El nu va reuși acest lucru”, a spus Scholz.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇