Odesa își redeschide plajele, pentru prima oară de la începutul războiului

Odesa își redeschide plajele, pentru prima oară de la începutul războiului

Odesa, cel mai mare port al Ucrainei la Marea Neagră, a redeschis mai multe plaje pentru scăldat, pentru prima dată de când Rusia a invadat în februarie 2022.

În urma invaziei de anul trecut, Odesa a fost supusă atacurilor cu rachete și drone, iar pericolul şi mai mare vine de la prezența minelor marine în apele sale.

Obiecte și mine suspecte au apărut constant de-a lungul coastei, creând un pericol pentru oricine mergea la plajă. Ca măsură de siguranță, plajele au fost închise.

Acum însă Oleh Kiper, guvernatorul Odesei, a anunţat pe Telegram decizia de redeschidere a plajelor, care a venit după un efort de colaborare între administrația civilă și cea militară a orașului, scrie Sky News.

ADVERTISING

Totuşi, intrarea în apă este restricționată în timpul alertelor de raid aerian.

Plajele vor fi accesibile între orele 8:00 și 20:00.

Pentru siguranță, între doi piloni a fost desfăşurată o plasă antimine pentru a preveni întâlnirile înotătorilor cu minele de mică adâncime.

Oleksandr, salvamar și fost scafandru, a explicat că plasa și minele vizibile vor fi gestionate de lucrătorii de la serviciul de urgență.

Redeschiderea acestor plaje oferă un respiro extrem de necesar de la războiul în desfășurare pentru localnicii cărora le place să înoate și să facă plajă, scrie sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziua 535 de război: 20 de drone spre Crimeea. Străpungerea e confirmată. Presiuni americane pe Egipt


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇