Ochelarii Microsoft prin care americanii sperau să obțină super-soldați au creat probleme serioase: „Am fi murit din cauza lor”

Ochelarii Microsoft prin care americanii sperau să obțină super-soldați au creat probleme serioase: „Am fi murit din cauza lor”

Ochelarii inteligenți făcuți de Microsoft pentru Armată au picat majoritatea testelor de siguranță, punând chiar soldații în pericol.

Un raport al Pentagonului citat de Bloomberg arată că peste 80% dintre cei care au testat ochelarii IVAS (Sistemul Integrat de Augmentare Vizuală) au experimentat diverse probleme după, printre care dureri de cap, greață și probleme cu vederea.

Ochelarii, o adaptare pentru uz militar a produsului Microsoft HoloLens, ar trebui să afișeze un câmp holografic pe care să ruleze informații esențiale misiunii. Practic, în fața ochilor soldatului ar apărea un ecran holografic asemănător celui pe care îl au piloții de avioane de luptă. Ochelarii ar trebui să asigure și vedere pe timp de noapte.

ADVERTISING

„Ochelarii ne-ar fi putut aduce moartea”, e citat un soldat, pus să descrie cum s-a comportat produsul în situația în care ar fi trebuit să îl alerteze pe purtător de locația țintelor inamice.

Când au fost porniți, ochelarii au emis o lumină puternică, ce ar fi putut fi observată de la sute de metri depărtare și ar fi alertat tabăra inamică. În plus, soldații au spus că ochelarii limitează vederea periferică și mobilitatea, potrivit Business Insider.

Cu toate acestea, armata americană prezintă în continuare ochelarii ca pe un succes, dar spune că necesită îmbunătățiri.

ADVERTISING

Armata americană a investit peste 21,9 miliarde de dolari în ultimul deceniu pentru a obține un astfel de produs pentru soldații săi. Acest raport va fi analizat de congresmenii americani care trebuie să decidă dacă aprobă investiții de alte 424,2 milioane de dolari pentru anul fiscal în curs pentru dezvoltarea unui astfel de tehnologii.

Senatorii americani deja propuseseră tăieri de buget pentru armată și acest raport vine să le confirme decizia. Documentul arată că rata de acceptare în rândul soldaților a acestor ochelari rămâne scăzută și comandanții nu au observat că ei „ar contribui la abilitatea de a îndeplini cu succes misiunea”.

ADVERTISING

Microsoft nu a primit o copie a raportului, dar a transmis, după ce raportul a fost publicat, că „prin colaborarea noastră strânsă cu armata am reușit să construim și să adaptăm rapid produsul”.

Armata americană a cumpărat un prim lot de 5.000 de bucăți și alte 5.000 sunt contractate pentru anul viitor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇