O ursoaică cu pui dă târcoale la Şumuleu Ciuc, unde va avea loc pelerinajul catolic de Rusalii. Autoritățile cer relocarea ei

O ursoaică cu pui dă târcoale la Şumuleu Ciuc, unde va avea loc pelerinajul catolic de Rusalii. Autoritățile cer relocarea ei

Autorităţile locale şi o asociaţie de vânătoare solicită relocarea unei ursoaice cu doi pui, a cărei prezenţă a fost semnalată în zona Şumuleu Ciuc, de la marginea oraşului Miercurea Ciuc.

Aici se ţine tradiţionalul pelerinaj catolic de Rusalii.

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat miercuri, că s-au făcut toate demersurile pentru relocarea urşilor şi se speră că acest lucru se va întâmpla până la pelerinajul de Rusalii.

"Pentru ursoiaca cu doi pui din zona Şumuleu deja au fost întreprinşi paşi oficiali şi alaltăieri a fost şi transmisă din partea AGVPS, cu avizul autorităţilor de mediu din judeţul mediu, cererea de relocare. Este nevoie de relocare pentru că vorbim de o ursoaică destul de mare, cu doi pui foarte mici, care poate să fie agresivă şi este într-o zonă turistică intens circulată de locuitori şi nu numai.

ADVERTISING

Vine şi pelerinajul de Rusalii şi atunci este nevoie de paşi. Ministerul ştie, am informat, au documentele, asta înseamnă că ei pot face toate diligenţele ca până weekendul următor să fie relocaţi", a declarat Korodi Attila.

Pelerinajul de Rusalii va avea loc în data de 22 mai, la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇