O unitate de elită a armatei ucrainene ar fi responsabilă de exploziile din Crimeea. FSB îi caută pe soldați

O unitate de elită a armatei ucrainene ar fi responsabilă de exploziile din Crimeea. FSB îi caută pe soldați

Starea de urgenţă a fost prelungită în regiunea Crimeea, anexată de Rusia, iar agenţi ai Serviciului rus de Securitate (FSB) caută membri ai unei unităţi de elită ucrainene suspectaţi de comiterea atacurilor recente, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ruse.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) suspectează că recentele atacuri din Crimeea au fost comise de o unitate de elită a armatei ucrainene. A fost declanşată o operaţiune de căutare a membrilor unităţii speciale ucrainene, au declarat marţi după-amiază oficiali ruşi citaţi de agenţia de presă Tass şi de publicaţia germană Frankfurter Rundschau.

ADVERTISING

În Crimeea au avut loc o serie de atacuri în ultimele săptămâni, la unităţi militare, depozite de armament, centrale electrice şi asupra infrastructurii feroviare, Rusia denunţând "acte de sabotaj". Starea de urgenţă în Crimeea, declarată la nivel zonal pe 9 august, a fost prelungită şi extinsă marţi de autorităţile ruse, în contextul atacurilor.

Ucraina nu a recunoscut direct atacurile în Crimeea, dar a sugerat că ar putea fi opera armatei ucrainene. "Este vorba despre demilitarizare în acţiune. O readucere aminte a faptului că regiunea Crimeea ocupată de Rusia este afectată de explozii la depozite de muniţie şi pericole letale pentru invadatori şi hoţi", a declarat marţi Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski.

ADVERTISING

Un alt oficial ucrainean a confirmat sub protecţia anonimatului, pentru cotidianul The Guardian, că în Crimeea acţionează agenţi ucraineni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇