O statuie a regelui Mihai I în mărime naturală va fi dezvelită la Sinaia

O statuie a regelui Mihai I în mărime naturală va fi dezvelită la Sinaia

Statuia regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută de ani de la naşterea suveranului.

Autorul statuii care este realizată în bronz, în mărime naturală, reprezentându-l pe regele Mihai în uniforma de mareşal al Armatei Române, este sculptorul Bogdan Ioan, anunţă Casa Regală a României, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a câştigat concursul naţional lansat în acest sens în urmă cu un an.

Proiectul este realizat printr-un parteneriat al Asociaţiei pentru Patrimoniu Regal Peleş cu Ministerul Culturii şi cu Primăria Sinaia.

Ceremonia va avea loc în parcul din faţa Primăriei Sinaia, la ora 11:00, iar la eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor centrale, locale, membri ai societăţii civile, ai Armatei României şi ai Bisericii Ortodoxe Române, precizează sursa citată.

"Alături de statuile regelui Carol I şi Reginei Elisabeta, amplasate pe terasa Castelului Peleş, monumentul regelui Mihai este un nou reper al identităţii naţionale şi al istoriei comunităţii din Sinaia", arată Casa Regală a României.

LA SINAIA VA FI DEZVELITĂ STATUIA REGELUI MIHAI ILuni, 25 octombrie 2021, la împlinirea a o sută de ani de la nașterea...

Publicată de Familia Regala a Romaniei pe Marţi, 19 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇