Un bărbat a fost amendat cu 500 de lei după ce a vandalizat statuia lui Brukenthal

Un bărbat a fost amendat cu 500 de lei după ce a vandalizat statuia lui Brukenthal

Poliţiştii au amendat cu 500 de lei un bărbat care a vandalizat, sâmbătă, cu vopsea în culorile tricolorului, statuia baronului Samuel von Brukenthal din centrul municipiului Sibiu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Luciana Balteş.

„În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii de la investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, in cursul acestei zile a fost identificat bărbatul care în dimineaţa zilei de 9 octombrie a.c., în jurul orei 06:00, ar fi aruncat cu o substanţă ce pare vopsea pe o statuie din Piaţa Mare a municipiului Sibiu.

ADVERTISING

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei", a precizat Luciana Balteş.

Inaugurată în acest an, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a autorităţilor locale, statuia lui Brukenthal a fost contestată de cei care îl consideră pe baron responsabil de moartea lui Horea, Cloşca şi Crişan.

În septembrie, aproape 200 de persoane au participat la un protest în centrul Sibiului, cerând ca această statuie să fie dată jos, considerată inadecvată, având în vedere rolul pe care von Brukenthal, ca guvernator al Transilvaniei, l-ar fi avut în răscoala de la 1784, cunoscută şi ca "Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan".

ADVERTISING

Citește și: Brukenthal, istoria fake și extremiștii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇