O parte dintr-un ghețar din India s-a prăbușit. Aproape 150 de persoane ar fi murit, mai multe sate au fost evacuate (Video)

O parte dintr-un ghețar din India s-a prăbușit. Aproape 150 de persoane ar fi murit, mai multe sate au fost evacuate (Video)

O parte dintr-un ghețar din Himalaya s-a spart și s-a prăbușit într-un baraj, duminică, iar autoritățile din India se tem că între 100 și 150 de persoane ar fi murit. Inudațiile apărute în urma prăbușirii au dus la evacuarea satelor din aval.

Numărul real nu a fost confirmat încă, dar între 100 și 150 de persoane este posibil să fi decedat”, a declarat pentru Reuters Om Prakash, secretarul şef al statului Uttarakhand în care s-a produs incidentul.

Un martor ocular a spus că a văzut un zid de praf, stâncă şi apă în timp ce o avalanşă înainta rapid pe valea râului.

ADVERTISING

„A venit foarte repede, nu a fost timp să alertăm pe nimeni”, a declarat telefonic pentru Reuters Sanjay Singh Rana, care locuiește în zona superioară a satului Raini. „Am simțit că până și noi vom fi măturați”.

Premierul indian Narendra Modi a declarat că monitorizează îndeaproape situația.

„India este alături de Uttarakhand și națiunea se roagă pentru siguranța tuturor oamenilor de acolo”, a spus premierul pe Twitter.

ADVERTISING

Statul Uttarakhand situat în Himalaya este predispus la inundaţii şi alunecări de teren. În iunie 2013, precipitaţiile record au provocat inundaţii devastatoare care au dus la aproape 6.000 de morţi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇