CNN: O navă rusească cu 30.000 de tone de cereale furate din Ucraina a ajuns într-un port din Siria

CNN: O navă rusească cu 30.000 de tone de cereale furate din Ucraina a ajuns într-un port din Siria

Noi imagini din satelit arată că o navă rusească plină cu cereale, despre care se presupune că au fost furate din fermele ucrainene, a sosit în portul sirian Latakia, în a doua sa călătorie din ultimele patru săptămâni.

Noile imagini – furnizate de Maxar Technologies – arată sosirea navei Matros Poznici la Latakia pe 27 mai, potrivit CNN.

Aceasta este una dintre cele trei nave care au încărcat cereale în portul Sevastopol din Crimeea anexată, de la începutul războiului în Ucraina. A fost văzută la Sevastopol pe 19 mai și ulterior a fost urmărită tranzitând strâmtoarea Bosfor și mergând spre sud, de-a lungul coastei turcești. Se estimează că nava are la bord aproximativ 30.000 de tone de cereale.

ADVERTISING

Un alt vas rusesc a încărcat, de asemenea, cereale la Sevastopol, în ultimele două săptămâni.

CNN a raportat anterior că au fost văzute convoaie de camioane transportând cereale de la ferme și silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea. Autoritățile ucrainene au estimat la începutul acestei luni că forțele ruse din zonele ocupate au confiscat peste 400.000 de tone de cereale.

Furturile rușilor amenință recolta din acest an în Ucraina, care este una dintre cele mai importante țări producătoare de cereale din lume. Pentru Rusia, acestea reprezintă o marfă atractivă. Prețul grâului este de aproximativ 400 de dolari pe tonă pe piețele mondiale și a crescut brusc în acest an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇