O grupare de infractori păcălea străinii online și deschidea cu acte false conturi pentru bani furați. Prejudiciul ajunge la un milion de euro

O grupare de infractori păcălea străinii online și deschidea cu acte false conturi pentru bani furați. Prejudiciul ajunge la un milion de euro

O grupare specializată în fraude informatice şi spălare de bani, ai cărei membri postau anunţuri fictive privind vânzarea unor bunuri pe site-uri de comerţ online, a fost destructurată de poliţişti şi procurorii DIICOT Sibiu, în urma a 18 percheziţii făcute în trei judeţe şi Bucureşti.

Prejudiciul în acest caz este estimat la un milion de euro.

Miercuri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia au făcut 18 percheziţii domiciliare, în judeţele Dolj, Vâlcea, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fraudă informatică şi spălare a banilor.

ADVERTISING

"În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au constituit o grupare infracţională în vederea comiterii de fraude prin intermediul sistemelor informatice, prin postarea de anunţuri fictive pe site-uri internaţionale de comerţ online privind vânzarea de diverse bunuri şi servicii şi totodată deschiderea şi intermedierea deschiderii de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniţi din infracţiuni săvârşite atât în România, cât şi în Marea Britanie, folosindu-se de documente de identitate falsificate"

DIICOT
ADVERTISING

Prejudiciul este estimat la aproximativ 1.000.000 de euro.

Din banii ”strânși” își luau case și mașini de lux

Sumele de bani obţinute ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind în final folosite la achiziţionarea unor imobile şi autoturisme de lux.

Conform DIICOT, pe parcursul cercetărilor, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar şi din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia şi Italia.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse la audieri şase persoane.

ADVERTISING

Cooperare internațională

În acest caz, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au cooperat cu autorităţile judiciare ale altor state, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoţia şi Olanda.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale Alba Iulia, Sibiu şi Vâlcea şi al jandarmilor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇