O femeie a constatat că mormântul mamei sale de la Bellu a dispărut. Nu știe nici măcar unde au fost duse osemintele

O femeie a constatat că mormântul mamei sale de la Bellu a dispărut. Nu știe nici măcar unde au fost duse osemintele

O femeie din București, care avea mama îngropată la Cimitirul Bellu, a descoperit recent că mormântul a fost distrus.

Osemintele au fost scoase, fără să i se spună unde au fost depozitate. Mai mult, crucea din marmură și tot amplasamentul au fost distruse.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat la Antena3 că este vorba despre un caz de profanare de morminte, iar cei vinovați vor trebui să răspundă. La fața locului a fost chemată și Poliția, care a sfătuit-o pe femeie să depună plângere.

”Este o situație macabră și care se încadrează în sfera profanării de morminte. Înainte de Paște femeia s-a dus la cimitir cum făcea în fiecare an și totul era în regulă și după Paște, când a mers iar, a sesizat că nu mai era nimic în locul mormântului, ci un teren viran.

ADVERTISING

Avem o lege a cimitirelor, există un regulament de funcționare, nu te poți apuca să scoți morții din morminte, nici măcar nu știe unde sunt osemintele mamei. Mai mult decât atât, crucea din marmură și tot amplasamentul au fost distruse. Nimeni nu i-a dat niciun fel de explicație.

Administratorul susține că a încercat să o contacteze pe femeie pentru acte care erau niște acte foarte vechi, însă cineva trebuie să dea niște răspunsuri.

A fost chemată și Poliția la fața locului și femeia a fost sfătuită să depună o plângere pentru profanare de morminte. Cazul este în desfășurare. Cimitirul Belu se află în subordinea Primăriei Capitalei și cineva va trebui să dea niște răspunsuri. Nu se poate să dispară morții din morminte, nici măcar să nu se știe unde sunt depozitați și să fie și distrus mormântul respectiv”, a explicat avocatul Cuculis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇