O familie de rromi din Timișoara a provocat un accident fatal în Strasbourg, după o urmărire ca-n filme

O familie de rromi din Timișoara a provocat un accident fatal în Strasbourg, după o urmărire ca-n filme

Trei persoane au murit și alte șase au fost rănite, între care trei în stare foarte gravă, în urma unui accident în Strasbourg, ce a avut la origine o ceartă într-o familie de rromi din România.

Accidentul a avut loc în Port du Rhin luni, în jurul orei 17:00, potrivit France Info.

Potrivit jurnaliștilor francezi, cauza accidentului ar fi fost o neînțelegere anterioară. O rudă a confirmat pentru France 3 Alsace că după ceartă, unul dintre cupluri s-a urcat în mașină și s-a îndreptat spre o secție de poliție de la granița cu Germania. Mai multe mașini au pornit în urmărire și pe traseu i-au ajuns din urmă.

ADVERTISING

Mașina urmărită a derapat și s-a răsturnat și cea din spate a lovit-o.

Poliția și echipele de salvare au avut dificultăți în intervenție, din cauza celorlalte rude care se strânseseră în jurul accidentului.

„Am detașat forțe importante pentru a putea controla situația violentă și tensionată de la fața locului”, a transmis poliția.

Salvatorii au solicitat inclusiv intervenția unui elicopter pentru a transporta victimele.

Presa franceză scrie că victimele sunt două femei de 47 și 54 de ani și un bărbat de 44 de ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit VoceaTimișului.ro, cei implicați erau rromi din Timișoara, dintre care unii erau stabiliți în Strasbourg și ceilalți în localitatea germană Kehl.

Publicația locală scrie că cearta a izbucnit de la reproșuri legate de o condamnare de închisoare. Unul dintre bărbați l-a acuzat pe altul că a făcut închisoare din cauza lui iar la eliberare i-a cerut o sumă de bani despăgubire, cel de-al doilea refuzând să plătească.

Vocea Timișului spune că încă două persoane - cel care făcuse închisoare și soția sa - au murit ulterior la spital, iar în prima mașină au murit cel care refuzase plata, soția sa și sora ei.

ADVERTISING

Presa franceză scrie că în mașina răsturnată se afla și băiatul de 3 ani al decedatului, care a scăpat nevătămat și chiar a ieșit singur din vehicul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇