A fost urgie în țară: Acoperișul smuls al Jandarmeriei Suceava a avariat 8 mașini, la Galați o femeie a fost lovită de un panou publicitar (Video)

A fost urgie în țară: Acoperișul smuls al Jandarmeriei Suceava a avariat 8 mașini, la Galați o femeie a fost lovită de un panou publicitar (Video)

Codurile de vânt s-au resimţit în estul ţării.

Opt mașini au fost avariate după ce o parte din acoperișul sediului Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Suceava a fost smuls de vânt. Iar la Galați un banner publicitar a căzut peste o femeie.

Vântul puternic a creat probleme în mai multe localități din nord-estul și estul țării. Opt autoturisme parcate în spatele Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au fost distruse, marți după amiază, după ce o parte din acoperișul clădirii a fost smulsă de vânt. Patru dintre mașini aparțin unor cetățeni ucraineni refugiați în țara noastră, relatează Monitorul de Suceava.

ADVERTISING

Generalul de brigadă Ionel Postelnicu, șeful IJJ Suceava, a precizat că incidentul s-a produs ca urmare a vântului puternic și că a fost anunțat ISU Suceava pentru a vedea ce măsuri trebuie luate. "Deocamdată, nu știm dacă există riscul ca și o altă parte din învelitoare să fie luată de vânt. Am decis să mutăm toate mașinile instituției pentru a nu fi afectate de o eventuală altă cădere din acoperiș. Din primele estimări, suprafața afectată este de circa 100 de metri pătrați", a spus Postelnicu.

Iată o parte din efectele vântului puternic de azihttps://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2023-03-28/Opt-masini-avariate-de-acoperisul-sediului-Jandarmeriei-Suceava-care-a-fost-smuls-de-vant

Publicată de Monitorul de Suceava pe Marţi, 28 martie 2023

Sediul Jandarmeriei a fost reabilitat în urmă cu trei ani, iar atunci a fost schimbată și învelitoarea clădirii.

ADVERTISING

În urma incidentului, conducerea IJJ Suceava a anunțat că acțiunea de Ziua Porților Deschise care urma să se desfășoare miercuri va fi reprogramată.

Vântul a pus probleme și în Galați, unde o femeie de 35 de ani a fost lovită de un banner publicitar doborât de rafalele puternice. Victima a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a fost preluată de SMURD pentru a fi transportată la spital, relatează News.ro.

Conform ISU Galati, în judeţ se înregistrează, marţi după amiază, vânt puternic, din cauza căruia s-au produs mai multe incidente. La Tecuci, un copac a fost smuls de vânt şi a căzut peste două autoturisme. Două acoperişuri au fost partial distruse, unul la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănatate din orașul Galaţi, altul la un bloc din Tecuci.

ADVERTISING

De asemenea, aproape 1.000 de consumatori nu au energie electrică în localităţile Brăhăşeşti, Blânzi şi Cuca, din cauza avariilor apărute în reţelele de electricitate.

Amintim că ANM a actualizat marţi prognoza de vreme rea. Astfel, de marți de la ora 10.00 până joi la ora 9.00, vremea se răcește accentuat în toată țara.

ANM a menţinut şi codurile de vânt emise ieri. Astfel, o avertizare de tip cod portocaliu de vânt este în vigoare până marți seara în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la peste 1.500 m, unde rafalele au 120-140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Restul țării a fost sub avertizare de tip cod galben de vânt, până la ora 14.00.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇