O casieră de la companie de stat a delapidat 136.000 de euro

O casieră de la companie de stat a delapidat 136.000 de euro

O casieră a Companiei de Apă Oltenia a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce şi-a însuşit din fondurile companiei suma de 680.000 de lei (136.000 de euro).

Ea ar fi încercat să ascundă acest lucru şi a înregistrat în contabilitate date nereale referitoare la plata banilor către angajaţii instituţiei.

Poliţiştii din Dolj anchetează o femeie de 56 de ani, din Craiova, pentru delapidare şi fals informatic. Femeia respectivă e angajată la Compania de Apă Oltenia.

”În fapt, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat faptul că, în perioada iunie - decembrie 2023, femeia, în calitate de casier în cadrul unei instituţii publice, şi-ar fi însuşit în interes propriu suma de 680.000 de lei.

ADVERTISING

Pentru a ascunde suma de bani delapidată, persoana în cauza ar fi procedat la înregistrarea în sistemul integrat de contabilitate a instituţiei publice date nereale referitoare la plata acesteia, către angajaţii instituţiei, cu titlul de ajutoare sociale, plată care în realitate nu a avut loc”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Femeia urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru luarea unei măsuri preventive.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇