O americancă a fost reținută și amendată la Moscova, după ce a plimbat un vițel în Piața Roșie

O americancă a fost reținută și amendată la Moscova, după ce a plimbat un vițel în Piața Roșie

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal rus pentru că a plimbat în Piaţa Roşie din Moscova un viţel pe care a declarat că l-a cumpărat-o de la o piaţă locală pentru a-l salva de la sacrificare.

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble pentru că a împiedicat circulaţia pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, relatează The Guardian.

Ea a fost condamnată miercuri şi la 13 zile de "arest administrativ" pentru o acuzaţie separată de nerespectare a ordinelor poliţiei, a relatat presa rusă de stat.

ADVERTISING

"Am cumpărat viţelul pentru a nu fi mâncat. Am decis să îl duc într-un loc atât de frumos şi să îi arăt ţara", a declarat acuzata, potrivit agenţiei TASS, care însoţeşte ştirea şi de un filmuleţ cu Alicia Day în sala de judecată.

Jurnalistul Kevin Rothrock de la site-ul independent Meduza spune că americanca a venit aparent cu o viză turistică în Rusia, la 21 ianuarie, după ce fusese şi în Polonia, unde a plimbat o oaie pe străzile din Varşovia. Ea ar fi militantă pentru drepturile animalelor şi a fost şi la Londra, unde a salvat un porc, pe care îl ţine în apartamentul ei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Piaţa Roşie, ea ar fi plimbat viţelul scandând: "Animalele nu sunt mâncare!". Day spune că avea de gând să ducă animalul - pe care l-a botezat "Doctor" - şi la Kirov, pentru a-i arăta zona rurală a Rusiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇