Nu vă temeţi dacă vedeţi avioane F-16 zburând aproape de sol. E un exerciţiu pentru piloţi

Nu vă temeţi dacă vedeţi avioane F-16 zburând aproape de sol. E un exerciţiu pentru piloţi

Să nu vă miraţi dacă vedeţi azi pe cer aeronave F-16 Fighting Falcon care fac zboruri la înălţimi mici.

Este vorba despre zboruri de antrenament la înălţimi mici (aproximativ 150-2.000 m înălţime faţă de sol) în sud-estul ţării, anunţă Forţele Aeriene Române.

Spre comparaţie, Catedrala Mântuirii Neamului are 120 de metri.

Aceste zboruri au ca scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant, iar această activitate a fost planificată în urmă cu un an. 

“Menţionăm că aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant şi menţinerea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române”, explică Forţele Aeriene Române. 

ADVERTISING

Statul Major se preocupă constant de diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale, adaugă sursa citată.

Amintim că pe 21 septembrie Armata ne prevenea că vom vedea avioane militare uriaşe zburând foarte aproape de sol. Atunci a fost vorba despre aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan.

ADVERTISING

Tot azi: SRI face exerciţiu antitero în Bucureşti, cu muniţie de manevră


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇