Nu avem zăpadă, dar primăriile plătesc bani grei firmelor de partid care se ocupă cu deszăpezirea

Nu avem zăpadă, dar primăriile plătesc bani grei firmelor de partid care se ocupă cu deszăpezirea

România nu prea a avut parte de zăpadă în această iarnă și nici în iernile trecute. Cu toate astea, mai multe primării din țară încheie contracte pe bani mulți cu firme care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor publice.

Potrivit Digi24, multe dintre aceste firme aparțin unor politicieni. Astfel, în comuna Cristolț, județul Sălaj, primarul PSD Ioan Cheșeli a atribuit două contracte pentru deszăpezirea comunei către PFA Petrule Ioan-Simion, respectiv către Pop Ioan Întreprindere Individuală.

Ioan Petrule este membru PSD și a candidat la ultimele alegeri pentru consiliul local al comunei, dar de pe un loc neeligibil. Ioan Pop, este membru PSD în satul Văleni, comuna Cristolț.

ADVERTISING

Firmei lui Ioan Pop i-a fost atribuit un contract în valoare de 45.000 lei (circa 9300 euro), iar firma lui Ioan Petrule a primit 54.000 lei (circa 11.000 euro).

În comuna Răcăciuni din județul Bacău, condusă de mulți ani de PSD, an de an primarul Lucian Cheța a semnat contracte de deszăpezire cu firmei unui coleg de partid, Ciuraru Ciprian Petru.

Din 2017 și până astăzi, firma lui Ciuraru a încasat 880.000 lei (circa 183.000 euro) pentru a degaja zăpada la Răcăciuni.

De altfel, lista contractelor de 50.000 de euro pentru deszăpeziri comunale din SEAP e foarte lungă, precizează Digi24. De exemplu, comuna Scheia din județul Suceava a atribuit firmei Con Bucovina un contract de 55.000 euro.

ADVERTISING

Și în comuna Arieșeni din județul Alba contractul de deszăpezire atribuit firmei Vadexpert Apuseni se ridică la suma de 51.500 euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇