Noua Zeelandă instituie cea mai dură carantină la nivel național, după un singur caz de COVID Delta

Noua Zeelandă instituie cea mai dură carantină la nivel național, după un singur caz de COVID Delta

Noua Zeelandă intră de la miezul nopţii în carantină după ce a fost detectat un caz de COVID-19, primul în decurs de jumătate de an.

Întreaga ţară va fi în alertă de gradul 4 – cel mai ridicat nivel de carantină – pentru cel puţin trei zile, iar regiunile Auckland şi Coromandel, pentru patru până la şapte zile.

Mai mult de un an în Noua Zeelandă nivelul de alertă a fost până la 4, însă acest nou caz este considerat primul cauzat de varianta Delta şi transmis comunitar.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani din regiunea Auckland, care călătorise în Coromandel cu câteva zile înainte de a fi testat.

ADVERTISING

„Varianta Delta a schimbat jocul. Asta înseamnă că, din nou, trebuie să acţionăm puternic şi devreme pentru a opri răspândirea. Am văzut ce se poate întâmpla în alte părţi dacă nu reuşim să o stăpânim. Avem o singură şansă”, a spus prim-ministrul Jacinda Arden, potrivit The Guardian.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă - ţară cu circa 5 milioane de locuitori - a înregistrat aproximativ 2.930 de cazuri de Covid-19 şi 26 de decese asociate.

Citește mai multe despre măsurile luate de Noua Zeelandă în lupta cu COVID-ul:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇