Situație controversată: Cofondatorul Google, Larry Page, a primit rezidență în Noua Zeelandă în plină pandemie

Situație controversată: Cofondatorul Google, Larry Page, a primit rezidență în Noua Zeelandă în plină pandemie
Foto: Hepta.ro

Larry Page, miliardarul cofondator al Google, a primit rezidență în Noua Zeelandă și a locuit în țară în timpul pandemiei de coronavirus, a confirmat guvernul din Noua Zeelandă pentru CNBC.

Page, 48 de ani, a solicitat rezidență în Noua Zeelandă în noiembrie 2020 prin viza „Investor Plus”, dar cererea nu a putut fi procesată.

Viza, care impune solicitanților să investească 7 milioane de dolari în Noua Zeelandă într-o perioadă de trei ani, a fost procesată după ce Page a aterizat în Auckland pe 12 ianuarie, la o zi după ce familia Page a depus o cerere urgentă pentru ca fiul să fie evacuat din Fiji din cauza unei urgențe medicale.

ADVERTISING

„Odată ce domnul Page a intrat în Noua Zeelandă, cererea sa a putut fi procesată și a fost aprobată la 4 februarie 2021”, a declarat Immigration New Zealand într-un comunicat.

Situația a generat discuții legate de intrarea lui Page în țară, în condițiile restricțiilor de intrare impuse non-rezidenților, din cauza pandemiei.

Situată într-o relativă izolare față de cele mai mari centre populate ale lumii, Noua Zeelandă a devenit o destinație populară pentru cei cu averi mari, în ultimii ani.

Țara slab populată, cu aproximativ 5 milioane de locuitori, a fost apreciată ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru depăși un colaps social, deoarece este relativ independentă în ceea ce privește hrana și energia. De asemenea, se mândrește cu un climat temperat și un sistem politic stabil.

ADVERTISING

Vestea vizitei lui Page și acordarea rezidenței a reaprins o dezbatere de lungă durată cu privire la nodul în care superbogații pot cumpăra accesul după cum și când vor. Miliardarul Peter Thiel, care a cofondat PayPal și a profitat de Facebook, a primit cetățenia Kiwi în 2017, chiar dacă a petrecut doar 12 zile în Noua Zeelandă.

Thiel a investit în start-up-ul local Xero și a cumpărat proprietăți în toată țara, precum și o proprietate printre care una de 193 de hectare în Wanaka, insulă din sudul Noii Zeelande.

ADVERTISING

Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a declarat în publicația New Yorker, în 2016, că el și Thiel intenționează să urce într-un avion privat și să zboare către una dintre proprietățile lui Thiel din Noua Zeelandă în cazul unui eveniment de colaps sistemic.

Locurile unde poți supraviețui în caz că lumea se prăbușește. Colapsul societății s-ar putea produce în timpul vieții noastre


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇