Cel mai mare oraș din Noua Zeelandă intră în lockdown la câteva ore de la detectarea unui caz misterios de COVID-19

Cel mai mare oraș din Noua Zeelandă intră în lockdown la câteva ore de la detectarea unui caz misterios de COVID-19

Orașul Auckland va intra din nou în lockdown, pentru o perioadă de şapte zile, a anunţat sâmbătă seara premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, după ce a fost detectat un caz “misterios” de coronavirus, care ar avea legătură cu o persoană care nu încălcat măsura izolării.

Începând cu duminică dimineaţa, scolile vor fi închise, iar elevii vor învăţa de acasă, angajaţii care au această posibilitate vor lucra de acasă, iar comercianţii vor putea vinde doar online sau prin sistemul click & collect, relatează The Sydney Morning Herald.

ADVERTISING

În jurul oraşului vor fi detaşate echipaje de poliţie care vor controla cine intră şi cine iese din localitate.

Restul ţării va fi plasat în nivelul doi de alertă, ceea ce înseamnă că sunt restricţionate adunările public, printre altele, a mai precizat Arden.

Măsurile sunt luate după ce sâmbătă după-amiază a fost descoperit un nou caz de COVID-19 în comunitate, care pare a fi independent de cele câteva cazuri deja existente în sudul oraşului.

Este vorba despre un bărbat de 21 de ani care locuieşte cu un elev al unui liceu vizat de un focar de COVID-19 descoperit pe 14 februarie. Bărbatul ar fi trebuit să se izoleze la domiciliu timp de două săptămâni, dar a ieşit de mai multe ori din casă, inclusiv pentru a merge la sală chiar după ce a fost testat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe de altă parte, elevul cu care acesta locuieşte a fost testat negativ pentru COVID-19, iar autorităţile încearcă acum să stabilească cu precizie de unde a contractat virusul tânărul.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇