Nouă români au fost evacuați din Sudan, mulți încă așteaptă să plece

Nouă români au fost evacuați din Sudan, mulți încă așteaptă să plece

Nouă cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriul Sudanului, cu un zbor de evacuare organizat de autorităţile franceze până în Djibouti, anunţă luni dimineaţă Ministerul român de Externe.

MAE precizează că alţi 20 de cetăţeni români şi 3 membri de familie, cetăţeni sudanezi şi egipteni, au solicitat sprijin în vederea evacuării.

Amintim că Ambasada României în zonă a fost închisă încă din 2021, iar asistenţa consulară este acordată prin intermediul Ambasadei României la Addis Abeba (Republica Federală Democratică a Etiopiei). Din 17 aprilie, România a ridicat nivelul de alertă la 8 din 9, respectiv „Manifestaţi atenţie deosebită”.

ADVERTISING

Ministerul Afacerilor Externe mulţumeşte atât autorităţilor franceze, cât şi celorlalte autorităţi străine şi române pentru sprijinul oferit pentru evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români şi a membrilor acestora de familie din Sudan.

MAE reiterează recomandarea fermă adresată tuturor cetăţenilor români care se află pe teritoriul Sudanului să se adreseze urgent Ambasadei României la Addis Abeba şi să comunice coordonatele proprii, dacă nu au făcut-o deja, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba  +251 116 622 675 şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice  +251 935 350 059.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇