Noi condiții în București pentru participarea la nunți și botezuri, dar și la optimile EURO 2020

Noi condiții în București pentru participarea la nunți și botezuri, dar și la optimile EURO 2020

Începând de azi, numărul de persoane care pot participa la nunţi şi botezuri în Capitală a fost majorat la maximum 200 în interior, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de vineri.

"Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană”, potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Participarea la astfel de evenimente este permisă doar pentru persoanele care:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Cum se va intra la optimile EURO 2020

Totodată, CMBSU a decis că la meciurile din optimile Campionatului European de Fotbal va fi permis accesul publicului până la 50% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale.

"În data de 28 iunie 2021, pentru evenimentul sportiv organizat pe teritoriul României, în cadrul optimilor Turneului Final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020 se permite participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor, cu condiţia ca până la 25% din capacitatea maximă a tribunelor accesul să fie permis pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2", informează Prefectura Capitalei.

La peste 25% şi până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor, accesul va fi permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dar nu au schema completă de vaccinare şi care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Mai multe decizii luate azi de Prefectura Capitalei, în comunicatul postat pe pagina de Facebook:

COMUNICAT DE PRESĂ11 iunie 2021Instituția Prefectului - Municipiul București informează că astăzi, 11.06.2021, s-a...

Publicată de Instituția Prefectului Municipiului București pe Vineri, 11 iunie 2021

Află mai multe despre:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!