Noi condiții dacă vreți să călătoriți în Austria

Noi condiții dacă vreți să călătoriți în Austria

Autoritățile austriece au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare a persoanelor pe Austriei, în contextul pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 10 februarie 2021, ora 00:00 și se vor aplica până la data de 28 februarie 2021.

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul austriac, rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat remis Spotmedia.ro.

ADVERTISING

În situația în care testul pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen) nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat în cel mult 24 de ore de la data intrării în țară.

Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conțină: numele și prenumele persoanei testate, data nașterii, data și ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ștampila instituției de testare sau codul de bare, respectiv codul QR.

MAE precizează că măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” și efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile. Perioada de carantină poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Republica Austria.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇