Noi acuzații la Ministerul Sănătății: Ciudăţeniile par să nu se mai termine

Noi acuzații la Ministerul Sănătății: Ciudăţeniile par să nu se mai termine

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, atrage atenția, miercuri, că două funcționare de rang înalt din Ministerului Sănătății ţin cursuri contra cost pentru angajații din sistem, ceea ce ar reprezenta un abuz și un conflict de interese.

”BOMBĂ! Două angajate ale Ministerului Sănătăţii ţin cursuri în Poiana Braşov pentru alţi angajaţi din sistemul sanitar. Pe mulţi bani. Cele două sunt, Marieta Bărduţ, o catastrofă care blochează cu lunile documentele pentru nevoile de reorganizarea ale unor spitale, iar cea de-a doua este Iuliana Costin o funcţionară foarte importantă, şef Serviciu Resurse Umane, un om cheie în controlul numirilor unor manageri de spitale conectaţi prin tentacule la mediul politic”, a scris, miercuri, pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

ADVERTISING

Deputatul susţine că ”în Ministerul Sănătăţii ciudăţeniile par să nu se mai termine”.

”Iuliana Costin, repet, angajată a statului, s-a lipit de nişte bani să prezinte personalului din sistemul sanitar, cursul 'Resurse umane - Particularităţi ale sistemului sanitar', cum altfel decât printr-o organizaţie privată, care vinde acest curs cu suma de 980 (cu tot cu TVA) plus cazare la un hotel din cele două menţionate în anunţ! Adică, în loc să organizeze Ministerul Sănătăţii un astfel de curs, online poate, gratuit, pentru sistemul public, duduia Iuliana Costin s-a gândit probabil să câştige un ban în plus de pe spinarea unor oameni din sistemul sanitar şi aşa văduvit de resurse”, a mai scris deputatul.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, al doilea curs, realizat de Bărduţ Marieta se referă la structurile spitalelor în contextul pandemiei din 2021, curs susţinut tot prin aceeaşi organizaţie privată.

”Oare ce a păzit Marieta Bărduţ în anul 2020? De ce Marieta Bărduţ şi Iuliana Costin nu fac cursurile de pregătire pentru managerii de spitale, reprezentanţi ai DSP urilor, a serviciilor de la Ambulanţa, în sistem online, prin Ministerul Sănătăţii, fără să mai pună personalul medical la plată din buzunarul propriu sau din buzunarul statului”, a mai scris deptatul.

ADVERTISING

Acesta a adresat o solicitare noului ministru al Sănătăţii: ”Aştept din partea doamnei ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă acţiuni ferme de stopare a acestor practici şi concedierea funcţionarilor din Ministerul Sănătăţii care nu-şi fac datoria sau care comit abuzuri! Sistemul sanitar nu poate să devină credibil cu funcţionari de la vârful Ministerului Sănătăţii care nu-şi fac datoria şi care îşi bat joc de banii publici”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇