Nivelul apei pe râul Putna a atins cote istorice (Video)

Nivelul apei pe râul Putna a atins cote istorice (Video)

Nivelul apei pe râul Putna a atins cote istorice, peste cele înregistrate în anul 2005, anunță Apele Române.

”Menționăm faptul că nivelurile râului Putna, la stația hidrometrică Mircești, au depășit cu 3 cm pe cele istorice înregistrate în anul 2005. În acumulările Călimănești și Movileni, a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate, în ultimele zile, pe râul Siret și afluenții săi”, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

Echipele Apelor Române intervin, în teren, pentru limitarea efectelor produse de inundații. În urma precipitațiilor istorice înregistrate în bazinul hidrografic Siret, de peste 200 l/mp, în ultimele 48 ore, localitatea Biliești este cea mai afectată.

ADVERTISING

Autoritățile avertizează populația că există posibilitatea de noi inundații, zonele cele mai expuse fiind cele aflate sub cod portocaliu, respectiv galben.

Oamenii sunt sfătuiți să evite circulația în vaduri, precum și cea cu autovehicule în zonele afectate, precum și în cele aflate sub coduri hidrologice.

De asemenea, se recomandă evitarea desfășurării activităților sezoniere pe maluri sau în proximitatea cursurilor de apă.

Meteorologii au emis marți o nouă avertizare de caniculă și ploi.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇