Nicușor Dan: Sporurile angajaților de la Primăria Capitalei vor fi eliminate, dacă sunt ilegale

Nicușor Dan: Sporurile angajaților de la Primăria Capitalei vor fi eliminate, dacă sunt ilegale

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, consideră că acordarea unui spor de pericol pentru un șofer din Primăria Capitalei este un lucru nerezonabil.

”Sporul de pericol pentru un șofer mi se pare nerezonabil. Încă nu am datele cu privire la amplasarea vreunei antene în interiorul Primăriei, dar chiar dacă ar exista o antenă în interiorul Primăriei și ar exista niște norme care să impună acordarea unor sporuri pentru oamenii care stau în instituție, acest spor nu se aplică șoferului care circulă prin oraș, care trăiește în oraș, cum trăim fiecare dintre noi”, a spus Nicușor Dan la RFI.

ADVERTISING

El a subliniat că va face verificări, iar dacă aceste sporuri nu sunt acordate cu respectarea legii le va interzice.

”Tot ce pot să fac și promit că fac este să verific că aceste sporuri sunt acordate cu respectul legii și dacă cumva ele nu sunt acordate cu respectul legii, nu o să mai fie acordate”, a declarat primarul ales al Capitalei.

ADVERTISING

Declarațiile lui vin după ce ziarul Adevărul a scris marți că în mandatul Gabrielei Firea, în afară de primar şi viceprimar, toţi angajaţii primeau sporuri pentru condiţii vătămătoare de la stenodactilografi la şoferi şi îngrijitori.

Un muncitor necalificat era încadrat la un salariu de bază de 3.725 de lei şi primea un spor de condiţii vătămătoare de 476 de lei. Un muncitor calificat primea un salariu de bază 3.988 şi un spor de condiţii vătămătoare de 510 lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇