Nicio zi de închisoare pentru trei directori Tel Drum, acuzați de o fraudă de un milion euro

Nicio zi de închisoare pentru trei directori Tel Drum, acuzați de o fraudă de un milion euro

Doi directori ai companiei Tel Drum – despre care DNA susţine că era controlată de Liviu Dragnea – au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la pedepse cu suspendare, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, cu prejudiciu de aproape un milion de euro.

Conform deciziei instanţei, Petre Pitiş a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare, iar Mircea Vişan a primit doi ani cu suspendare, ambii fiind obligaţi să efectueze muncă în folosul comunităţii.

Un al treilea director de la Tel Drum, Florea Neda, a fost achitat, după ce la instanţa de fond primise tot o condamnare cu suspendare.

În acelaşi dosar, Ion Florian, reprezentant al firmei WFA Impex SRL, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.

De asemenea, compania Tel Drum a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 24.000 lei (de zece ori mai puţin decât primise în 2023 la Tribunalul Bucureşti – prima instanţă), dispoziţii aplicate şi în cazul firmei WFA Impex SRL. Ambele firme au interdicţia de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o perioadă de 2 ani.

Curtea a admis acţiunea civilă exercitată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi a dispus obligarea în solidar a celor condamnaţi şi a celor două firme la plata prejudiciului de 4.849.375 de lei.

ADVERTISING

Iată acuzaţiile DNA pe larg în Dosarul Tel Drum.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată într-un dosar separat privind compania Tel Drum, pentru fraude în contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇