New York-ul interzice gazele naturale pentru încălzire și gătit în unele clădiri noi

New York-ul interzice gazele naturale pentru încălzire și gătit în unele clădiri noi

New York a devenit primul stat american care a adoptat o lege care interzice utilizarea gazelor naturale pentru încălzire și gătit în unele clădiri noi, un plan conceput pentru a reduce emisiile de carbon, dar căruia grupurile din industrie i se opun ca fiind excesiv și costisitor.

Atât Adunarea, condusă de democrați, cât și Senatul au aprobat marți prevederile, care sunt incluse în bugetul de 229 de miliarde de dolari al statului. Guvernatorul Kathy Hochul și legislatorii au convenit asupra schițelor pachetului de cheltuieli săptămâna trecută, scrie Reuters.

ADVERTISING

„Schimbarea modului în care producem și folosim energia pentru a reduce dependența noastră de combustibilii fosili va contribui la asigurarea unui mediu mai sănătos pentru noi și pentru copiii noștri”, a declarat Carl Heastie, președintele Camerei Deputaților din New York.

Măsura luată în New York vine pe fondul unei dezbateri publice aprinse în Statele Unite cu privire la impactul asupra sănătății și mediului al aparatelor de gătit care ard combustibili fosili și cu privire la rolul mai larg al gazelor naturale în schimbările climatice.

ADVERTISING

Zeci de orașe din Statele Unite au adoptat sau au în vedere politici care interzic sau descurajează utilizarea gazelor naturale în clădirile noi pentru a răspunde preocupărilor legate de sănătatea publică și de climă. Aceste politici au întâmpinat o rezistență puternică din partea grupurilor din industria gazelor naturale și a grupurilor de lobby din domeniul restaurantelor și al aparatelor electrocasnice, care susțin că aceste preocupări sunt exagerate.

„O interdicție neconstituțională, prima din țară, privind racordarea la gazele naturale în construcțiile noi va crește facturile la utilități și costurile locuințelor”, a declarat senatorul republican al statului New York, Robert Ortt.

ADVERTISING

Prevederile vor impune ca noile clădiri să fie construite doar cu racorduri electrice pentru aparate și utilități începând din 2025. Legea va intra în vigoare pentru clădirile cu mai puțin de șapte etaje începând cu 2026. Cerințele vor intra în vigoare pentru clădirile mai înalte până în 2029, potrivit New York Times.

Spitalele, infrastructura critică și unitățile comerciale de alimentație publică vor fi scutite de cerințe.

Clădirile în care rețeaua locală nu este capabilă să gestioneze sarcina vor fi, de asemenea, exceptate de la noua lege. Clădirile și aparatele existente nu vor fi afectate de legislație.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇