Nereguli la un centru de bătrâni din Sectorul 6. Toate persoanele vor fi relocate

Nereguli la un centru de bătrâni din Sectorul 6. Toate persoanele vor fi relocate

Polițiștii Capitalei și reprezentanți ai altor instituții de control au verificat marți un centru de bătrâni din Sectorul 6, după ce au fost sesizați că acesta ar funcționa fără autorizație. Cele 25 de persoane găsite în centru vor fi relocate.

Potrivit Poliției Capitalei, Secția 20 a fost sesizată, prin apel la 112, marți, în jurul orei 15.00, de un bărbat cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 6, funcționează un centru de bătrâni fără autorizație.

O echipă de control formată din polițiști, reprezezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și reprezentanți ai ANPIS, OPC, ITM, DSP și ANSVSA s-a deplasat la fața locului.

ADVERTISING

Din primele verificări s-a constatat faptul că nu ar fi respectate normele igienico-sanitare, condițiile de cazare ar fi improprii, iar hrana oferită nu ar respecta normele legale impuse, fapt susceptibil a pune în primejdie viața persoanelor cazate în centrul respectiv, susțin polițiștii.

„Totodată, unitatea nu ar fi respectat prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și H.G. 1010/2004, în sensul că nu ar fi existat o analiză de risc, măsurile de securitate constând doar în amplasarea unui sistem TVCI (sistem de supraveghere), care nu corespunde din punct de vedere tehnic. De asemenea, azilul în cauză nu ar fi avut un punct de lucru declarat și nu ar fi deținut autorizație de funcționare”, transmite Poliția Capitalei.

ADVERTISING

Conform instituției, cele 25 de persoane găsite în centru sunt evaluate de către medici și asistenți medicali din cadrul UPU-SMURD București și vor fi relocate în spații de cazare adecvate.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „exercitarea fără drept a unei profesii” și „vătămare corporală din culpă”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇