Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina sunt complet blocate

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina sunt complet blocate

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, a declarat că negocierile cu Ucraina au fost încheiate. „Nu, negocierile nu sunt în curs. Ucraina s-a retras practic din procesul de negocieri”, a declarat el reporterilor. La o întrebare clarificatoare, el a răspuns că negocierile nu sunt în curs „sub nicio formă”.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, anunța pentru prima dată probleme în negocierile cu Ucraina la mijlocul lunii aprilie, scrie Kommersant. Apoi a spus că Moscova este nemulțumită de partea ucraineană, din cauza schimbării frecvente a poziției în cadrul negocierilor, iar „dinamica progresului în procesul de negociere lasă de dorit”.

ADVERTISING

Pe 4 mai, Peskov spunea că în cadrul negocierilor „abia se poate afirma vreo dinamică, mai degrabă invers”.

Pe 13 mai, Kremlinul raporta că președintele rus Vladimir Putin a spus în timpul unei conversații telefonice cu cancelarul german Olaf Scholz că discuțiile au fost „în esență blocate de Kiev”.

Pe 14 mai, într-o conversație cu președintele finlandez Sauli Niinistö, Vladimir Putin spunea că procesul de negociere a fost „practic” suspendat de „Kiev, care nu este interesat de un dialog serios și constructiv”.

ADVERTISING

Ucraina a acuzat anterior Rusia că refuză să negocieze. Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a declarat că „Rusia nu este pregătită să conducă negocieri reale și semnificative”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇