Navalnîi rămâne închis până pe 15 februarie. I-a îndemnat pe ruși să iasă în stradă împotriva lui Putin

Navalnîi rămâne închis până pe 15 februarie. I-a îndemnat pe ruși să iasă în stradă împotriva lui Putin

Un tribunal rus a dispus luni plasarea în detenţie a opozantului rus Aleksei Navalnîi pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data controversatei sale arestări, duminică, de către serviciul penitenciar rus (FSIN), la sosirea sa la Moscova, după cinci luni de convalescenţă în Germania, relatează AFP.

Aleksei Navalnîi este plasat în detenţie timp de 30 de zile, până la 15 februarie”, a anunţat pe Twitter avocatul său Vadim Kobzev.

Serviciile penitenciare ruseşti l-au arestat duminică pe Aleksei Navalnîi, căruia îi reproşează că a încălcat condiţiile unei pedepse cu închisoarea - cu suspendare - din 2014.

ADVERTISING

Otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok şi plasat în comă, opozantul rus s-a aflat în convalescenţă în Germania, în ultimele cinci luni.

FSIN a anunţat joi că vrea să-l aresteze pe Navalnîi, după ce acesta şi-a anunţat întoarcerea în ţară.

”Serviciul federal al închisorilor ruse este obligat să ia toate măsurile necesare în vederea arestării contravenientului Aleksei Navalnîi, în aşteptarea unei decizii a tribunalului de înlocuire a pedepsei sale cu suspendarea cu o pedeapsă fermă”, anunţa într-un comunicat FSIN.

ADVERTISING

După ce tribunalul şi-a anunţat hotărârea, Navalnîi le-a cerut ruşilor ”să iasă în stradă” împotriva puterii.

Navalny calls his arrest 'lawlessness of the highest order'

Lucrul de care se tem cel mai mult aceşti bandiţi (de la putere), ştiţi, este ca oamenii să iasă în stradă (...). Atunci, nu vă fie frică, ieşiţi în stradă, nu pentru mine, ci pentru voi înşivă, pentru viitorul vostru”, îndeamnă el într-o înregistrare video filmată în sala de audieri şi difuzată pe reţele de socializare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇