Moscova se sufocă din cauza incendiilor care ard la 250 km distanță (Foto)

Moscova se sufocă din cauza incendiilor care ard la 250 km distanță (Foto)

Moscova e acoperită de fum gros provenit de la incendiile dintr-o regiune aflată la 250 de kilometri sud-est de capitala Rusiei.

Autoritățile i-au sfătuit, joi, pe locuitori să poarte măști, pentru a se proteja de smog, transmite Moscow Times, care citează Interfax.

Agenția Federală pentru Silvicultură a dat vina pe autoritățile din regiunea Ryazan, pentru că nu au ținut incendiile sub control.

Mai multe avioane și peste 470 de pompieri se străduiesc să stingă incendiile, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență pe Telegram.

ADVERTISING

Guvernatorul regiunii, Pavel Malkov, a estimat miercuri că peste 800 de hectare au fost afectate de incendii. Însă Greenpeace a estimat suprafața de peste 3.300 de hectare.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat joi că incendiile forestiere afectează și regiunea Vladimir din apropiere.

Ministrul pentru Situații de Urgență, Alexander Kurenkov, a cerut autorităților locale din centrul și vestul Rusiei să interzică oamenilor să mai meargă în pădure.

"Există o mare probabilitate ca incendiile să fi fost cauzate de acțiunea umană. Iar căldura persistentă și seceta creează condiții favorabile pentru răspândirea focului", transmite Greenpeace.

ADVERTISING

Aceste incendii de pădure și turbă ardeau într-o zonă care a fost deja afectată de incendiile din 2010, care au provocat săptămâni de smog sufocant la Moscova la acea vreme și au dus la mii de morți în vestul Rusiei.

Incendii masive au cuprins vastul teritoriu al Rusiei în ultimii ani, în special în Siberia, Arctica și Orientul Îndepărtat.

Incendiile sunt agravate de precipitațiile deficitare și valurile de căldură pe care oamenii de știință le-au legat de schimbările climatice.

În fiecare vară, aceste incendii eliberează uriașe pături de fum nociv care sufocă orașe la sute de kilometri distanță.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇