Moscova - nou record de cazuri de Covid, pentru a doua zi consecutiv

Moscova - nou record de cazuri de Covid, pentru a doua zi consecutiv

Moscova a înregistrat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, un nou record de infectări cu noul coronavirus, după ce au fost confirmate 9.120 de cazuri în 24 de ore, potrivit datelor guvernamentale.

Vineri, în capitala Rusiei, s-au înregistrat 9.056 de noi cazuri, potrivit statisticilor publicate pe site-ul stopcoronavirus.rf.

Primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a afirmat că această explozie a cazurilor de COVID-19 este provocată de varianta Delta, depistată prima dată în India, informează AFP.

Revin restricțiile

Confruntată cu o creştere semnificativă a numărului de infectări, Moscova impune din nou o serie de restricţii, notează dpa.

ADVERTISING

Prezenţa la evenimente va fi limitată la maximum 1.000 de persoane, a scris vineri primarul capitalei Rusiei pe blogul său. "Teatrele şi cinematografele vor rămâne deschise", a precizat el.

Cu toate acestea, zona dedicată fanilor pentru Campionatul European de Fotbal va fi închisă, a explicat primarul.

Locurile de joacă din interior vor rămâne închise încă 10 zile, a mai spus el, precizând că "după aceea, vom analiza din nou situaţia".

Cei care doresc să meargă noaptea în baruri, restaurante şi discoteci din Moscova în intervalul orar 23:00 - 06:00 vor trebui să prezintă o dovadă că sunt vaccinaţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit lui Sobianin, muncitorii imigranţi din Moscova vor trebui să primească vaccinul rusesc în doză unică "Sputnik Light".

Până în prezent, doar cetăţenii ruşi beneficiau de vaccinare gratuit. Deoarece mulţi muncitori imigranţi din Asia Centrală lucrează în Rusia, grupul de persoane care va fi vaccinat gratuit va fi extins.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇