Varianta indiană a coronavirusului este cu 60% mai contagioasă decât cea britanică - studiu

Varianta indiană a coronavirusului este cu 60% mai contagioasă decât cea britanică - studiu

Varianta indiană a SARS-CoV-2, redenumită ”delta” de OMS, care este dominantă în Regatul Unit, este cu 60% mai contagioasă decât varianta britanică, predecesoarea acesteia.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat vineri, cu trei zile înainte ca Guvernul lui Boris Johnson să anunţe dacă ridică sau nu ultimele restricţii aflate în vigoare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ministrul britanic al Sănătţii Matt Hancock anunţa recent că varianta indiană este mai contagioasă cu 40%, relatează AFP.

Acest studiu realizat de autorităţile sanitare britanice (Public Health England, PHE) arată că în Regatul Unit s-au înregistrat 42.323 de cazuri de Covid-19 - în creştere de la 29.892 în urmă cu o săptămână. 90% dintre ele sunt contaminări cu varianta indiană.

PHE consideră însă ”încurajator” faptul că această creştere a contaminărilor nu este dublată de o creştere a spitalizării în aceeaşi proporţie.

Aproximativ 1.000 de bolnavi de covid-19 sunt spitalizaţi, în prezent, în spitalele britanice.

”Datele arată că programul de vaccinare continuă să atenueze impactul acestei variante” în populaţia în care numărul persoanelor vaccinate cu două doze de vaccin anticovid este mare.

Vaccinarea, ”cea mai bună apărare a noastră”, ”reduce riscul îmbolnăvirii grave, însă nu-l elimină”, subliniază directoatra generală a Agenţiei britanice de securitate sanitară Jenny Harries.

Relaxarea ar putea fi amânată

Regatul Unit - cea mai afectată ţară din Europa de pandemia covid-19, cu aproape 128.000 e morţi - a desfăşurat o campanie de vaccinare masivă, în care peste 77% dintre adulţi au fost vaccinaţi, în doar şase luni, cu două doze de vaccin anticovid.

În urma unei îndelungate carantine în iarnă, Guvernul lui Boris Johnson a ridicat în mod treptat restricţii, însă ridicarea ultimelor măsuri - prevăzută iniţial la 21 iunie - este ameninţată de o creştere recentă a contaminărilor cu noul coronavirus - de peste 6.000-7.000 de cazuri pe zi.

Potrivit The Times, Guvernul Johnson intenţionează, în prezent, să amâne această relaxare cu patru săptămâni.

Decizia ar urma să fie anunțată luni.

Citește și:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!