Momentul șocant când un rechin se îndreaptă rapid spre înotători. Oamenii fug disperați spre mal (Video)

Momentul șocant când un rechin se îndreaptă rapid spre înotători. Oamenii fug disperați spre mal (Video)

Totul s-a petrecut pe coasta Floridei. Momentul dramatic a fost filmat. Iar în clipurile video se vede cum oamenii se bucură de o zi pe plajă, când dintr-o dată un rechin este zărit la doar câțiva pași depărtare, învârtindu-se agitat prin apa puţin adâncă.

Se pot auzi şi strigăte frenetice „Rechin!”, când cineva încearcă să-i alerteze pe cei din apă care poate nu au văzut pericolul iminent.

Spre deosebire de momentele în care de multe ori rechinii se strecoară printre înotători fără niciun avertisment, acest rechin părea a fi extrem de activ și agitat, scrie Daily Mail.

ADVERTISING

Rechinul care a fost filmat în Perdido Key se mișca cu o viteză atât de mare încât părea să creeze valuri la suprafață, cu înotătoarea dorsală neagră vizibilă.

VIDEO: Shark spotted roaming shallow waters at Perdido Key Beach in Florida

Şi nu este singurul rechin observat în zonă în weekendul de vacanță datorat zilei de 4 iulie (Ziua Naţională a SUA).

Cape Cod este cunoscut ca un punct fierbinte pentru observarea rechinilor, din cauza populației tot mai mari de foci, despre care se crede că atrage rechinii care se hrănesc cu ele. „Cea mai mare parte se concentrează în Cape Cod, dar acești rechini pot apărea peste tot. Călătoresc de-a lungul coastei”, a declarat cercetătorul oceanic John Chisholm pentru Boston Herald.

ADVERTISING

Biologii marini recomandă evitarea înotului în ocean înainte de zori și după apus, când rechinii caută adesea mâncare. „Acesta este momentul în care rechinii devin mai activi”, a explicat biologul oceanic Bob Hueter.

De asemenea, se recomandă să nu intri în apă dacă sângerezi și să te abții de la a purta costume de baie strălucitoare care pot atrage rechinii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇