Povestea unei fete de 17 ani care a supraviețuit după ce a fost atacată de rechin: S-a luptat cu el, dar a avut și noroc

Povestea unei fete de 17 ani care a supraviețuit după ce a fost atacată de rechin: S-a luptat cu el, dar a avut și noroc

Cu trei zile înainte de descoperirea trupului româncei care a fost ucisă de un rechin în Egipt, o tânără din Statele Unite a fost victima unui atac asemănător, dar a reușit să scape cu viață.

Addison Bethea înota joi în apele din zona de coastă din Keaton Beach, Florida, când un rechin a atacat-o. Căuta scoici și totul părea în regulă când, dintr-o dată, s-a trezit față în față cu cel mai mare coșmar.

"Nu am știut exact ce să fac, cunoșteam că trebuie să lovești rechinii în nas ca să-i faci să plece de lângă tine, dar n-am reușit. Așa că am început să-l pocnesc în față, apoi în ochi, am încercat să-l blochez cu degetele și atunci m-a mușcat de mână", a povestit adolescenta pentru CNN de pe patul spitalului Tallahassee Memorial.

ADVERTISING

Rechinul a apucat-o de un picior, dar Addison a reușit să strige după ajutor. Fratele ei, Rhett Willingham, pompier și paramedic, aflat într-o barcă, în apropiere, a auzit-o. "M-am uitat după ea, dar n-am zărit-o. Apoi am văzut-o ieșind din apă, am văzut rechinul și sângele, am înotat până acolo și am gonit rechinul", a povestit el.

După ce s-a luptat cu rechinul, Willingham a dus-o pe sora lui într-o altă barcă, i-a strâns piciorul cu un garou și s-a grăbit să o aducă la mal cât mai repede.

Mușcătura a afectat grav țesuturile piciorului drept. Conducerea spitalului a anunțat că medicii au reușit să o stabilizeze, oprind hemoragia, apoi au operat-o pentru a reface circulația sanguină în picior.

Poliția a prezentat incidentul într-un comunicat postat pe rețelele de socializare. Potrivit anchetatorilor, rechinul avea 2,7 metri lungime.

ADVERTISING

Rănile suferite nu i-au schimbat starea de spirit adolescentei, chiar dacă marți i se va amputa piciorul de la genunchi în jos. Înconjurată de rechini-jucărie în salonul de spital, ea a spus că operația este un lucru bun, fiindcă s-a săturat să stea în pat.

Tatăl fetei a scris pe Facebook că ea "glumește pe seama rechinului pe care l-a bătut". "A trecut prin mai multe decât mi-aș putea imagina vreodată, dar e o luptătoare. Rugați-vă pentru ea și pentru zilele ei grele care vor urma. Nu e încă în afara pericolului, dar este în viață, iar asta e cel mai important pentru noi", a transmis el.

ADVERTISING

În ciuda acestei întâmplări, Addison plănuiește să se întoarcă în apele oceanului, după ce se va reface. "Acolo a fost mereu un rechin, s-a întâmplat doar să mă atace pe mine în acea zi. Am trăit 17 ani fără să fiu atacată de un rechin. Nu-i nicio problemă să mă întorc", a spus ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇