Momentul în care forțele ucrainene atacă tranșeele rușilor cu vehicule americane Humvee (Video)

Momentul în care forțele ucrainene atacă tranșeele rușilor cu vehicule americane Humvee (Video)

Se dau lupte grele în regiunea Donețk. Imagini dramatice prezintă atacul unei unități cu trei mașini blindate americane asupra pozițiilor ruse.

Înregistrarea video făcută de un mitraior ucrainean aflat pe un Humvee american arată atacul devastator asupra pozițiilor trupelor ruse, cu rafale de armă de calibru 50 mm. După tirul necruțător care mătură tranșeul inamic, soldații ucraineni coboară din vehiculele blindate și avansează.

Operațiunea Brigăzii 59 de Infanterie Mecanizată a fost supervizată aerian de o dronă a armatei ucrainene, relatează Newsweek.

ADVERTISING

"Am eliberat Hersonul, să eliberăm și Donețkul! Ziua trecută, soldații Brigăzii 59 Separate de Infanterie Mecanizată care poartă numele lui Iakov Handziuk au avansat pe linia frontului, cucerind o poziție a inamicului în direcția Avdiivka. Curajul băieților noștri, pur și simplu, nu poate fi măsurat!", este mesajul postat pe Facebook lângă înregistrarea atacului.

Звільнили Херсон - звільнимо й Донецьк! Днями воїни 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка посунули лінію фронту, захопивши ворожу позицію на Авдіївському напрямку. Сміливість наших хлопців просто зашкалює!Служба зв'язків з громадськістю 59 ОМПБр імені Якова Гандзюка

Publicată de Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine pe Duminică, 11 iunie 2023

Operațiunea face parte din seria de atacuri din ultimele săptămâni ale forțelor ucrainene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oamenii Kievului au obținut victorii mici, dar cu potențial semnificativ în patru zone de pe linia de 1.000 de kilometri a frontului în prima săptămână a contraofensivei, ce are ca obiectiv recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia.

Până acum, această amplă operațiune a luat în mod predominant forma unor atacuri de tatonare purtate de unitățile de infanterie mecanizată antrenate recent de aliații NATO și dotate cu noi echipamente militare occidentale, inclusiv tancuri și vehicule de luptă.

Acțiunile ofensive s-au concentrat la limita din regiunile Zaporojie și Donețk, în sud-vestul regiunii Zaporojie și în zonele Bahmut și Avdiivka din centrul regiunii Donețk.

ADVERTISING

Forțele ucrainene au pierdut 16 vehicule blindate americane Bradley în ultimele zile, potrivit unei surse de analiză de informații în operațiunile prin care au preluat controlul asupra a trei sate din regiunea Donețk, potrivit CNN.

Vehiculele Bradley distruse sau abandonate în ultimele zile reprezintă aproape 15% din cele 109 de bucăți pe care Washingtonul le-a livrat Kievului, conform expertului Jakub Janovsky, de la site-ul de analiză militară Oryx, care colectează dovezi vizuale ale pierderilor de echipament în Ucraina de la începutul războiului.

În pofida acestor pierderi, analiștii sunt de părere că efortul ofensiv al Ucrainei nu va fi afectat.

Conducerea armatei ucrainene nu difuzează date despre pierderile înregistrate și nici despre aspectele tactice ale operațiunilor în desfășurare, însă unele unități locale oferă informații neatribuite.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇