Moartea reginei: A început drumul de 10 zile în care oamenii își iau rămas bun de la Elisabeta a II-a. A ajuns la Edinburgh

Moartea reginei: A început drumul de 10 zile în care oamenii își iau rămas bun de la Elisabeta a II-a. A ajuns la Edinburgh

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a a fost transferat duminică de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, la Edinburgh, înainte de a fi transportat cu avionul la Londra pentru funeraliile de stat.

În drum spre Edinburgh, procesiunea a trecut prin Aberdeen, duminică dimineaţă, unde mii de oameni au venit să-şi aducă omagiul, conform The Guardian. De altfel, pe întreg drumul de peste 280 de kilometri, care a durat peste șase ore, oamenii au fost pe marginea șoselei și au salutat trecerea cortegiului.

ADVERTISING

În jurul orei 18.20, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a a ajuns la Edinburgh.

Iată care a fost traseul cortegiului, potrivit programului inițial:

Cortegiul a părăsit în jurul orei locale 10:00 Castelul Balmoral, unde regina a murit joi.

La ora 11:20, ar urma să sosească în Aberdeen, de unde va pleca în jurul orei locale 11:40. Apoi, la 14:00, cortegiul va sosi la Dundee, de unde, la ora locală 16:00, va pleca spre Edinburgh, urmând un traseu pe lângă parlamentul scoţian. De aici, sicriul va fi dus în Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce urmează:

Luni după-amiază, sicriul va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă şi sicriul va rămâne aici 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

A doua zi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham.

Miercuri după-amiază, sicriul va fi dus la Westminster Hall, iar de  joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la regină.

ADVERTISING

Un oficial de rang înalt al palatului a descris "scena de demnitate liniştită" de la Balmoral, unde regina a fost depusă într-un sicriu de stejar în sala de bal, transmite BBC. Sicriul este acoperit cu Stindardul Regal și o coroană de flori a fost aşezată deasupra.

Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, locul istoric unde sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii şi unde regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇