Miting pro-palestinian în Piața Universității (Video)

Miting pro-palestinian în Piața Universității (Video)

Un miting pro-palestinian are loc, sâmbătă, la Bucureşti, sub sloganul ”Salvaţi Gaza! Salvaţi umanitatea!”. Manifestarea este organizată de „Jalya Palestina”, Asociația Comunității Palestiniene din România.

În jurul orei 17:00, în Piața Universității s-au adunat câteva sute de persoane care poartă drapele palestiniene și scandează ”Free Palestine”. ”Palestina liberă”, ”Salvaţi copiii”.

Protest împotriva genocidului comis de Israel în Gaza

Publicată de Solidaritate România-Palestina pe Sâmbătă, 21 octombrie 2023

„Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 16:00 la ora 18:00, în Piața Universității, denunțăm complicitatea la crimele comise de Israel împotriva poporului palestinian – în special asupra celor peste două milioane dintre ei, închiși, supuși blocadei ilegale și genocidului în Ghetoul Gaza.

ADVERTISING

„Niciodată din nou” înseamnă niciodată din nou pentru oricine dintre noi!", au scris organizatorii pe Facebook.

384281120_718921606942689_7432416578936984006_n

Jandarmeria Capitalei a anunțat că, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, a luat măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţia participanţilor la adunarea publică.

Jandarmeria reaminteşte că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vineri, ambasadori şi reprezentanţi din 22 de ţări, reprezentând membri ai Organizaţiei Cooperării Islamice în România, au condamnat "agresiunea continuă" asupra Gaza, Al-Quds Al-Sharif şi Cisiordania.

Diplomaţii, care au avut o reuniune la Ambasada Palestinei la Bucureşti, au făcut apel la România şi la alte state să ofere ajutor umanitar, medical, apă şi electricitate şi să ajute la deschiderea imediată a coridoarelor umanitare pentru a livra în siguranţă ajutoare urgente în Fâşia Gaza.

La întâlnire au participat reprezentanţi diplomatici din Arabia Saudită, Palestina, Liban, Algeria, Egipt, Indonezia, Iran, Irak, Iordania, Kazahstan, Kuweit, Libia, Malaezia, Nigeria, Siria, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Turcia, Tunisia, Sudan, Pakistan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇