Mită de 20.000 de euro la Spitalul Județean Craiova. Un brancardier primise banii pentru a interveni la medici și funcționari

Mită de 20.000 de euro la Spitalul Județean Craiova. Un brancardier primise banii pentru a interveni la medici și funcționari

Un brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a primit aproape 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă medici şi/sau funcţionari cu atribuţii manageriale din cadrul unor unităţi spitaliceşti din judeţul Dolj.

Conform unui comunicat DNA, procurorii anticorupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Ciceron Abagiu, la data faptei brancardier în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

ADVERTISING

„În perioada octombrie 2021 - februarie 2022, inculpatul Abagiu Ciceron ar fi pretins suma totală de 22.500 euro de la cinci persoane diferite, ulterior primind de la acestea sumele totale de 12.500 euro şi 30.000 lei, pentru a interveni pe lângă medici şi/sau funcţionari cu atribuţii manageriale din cadrul unor unităţi spitaliceşti aflate pe raza judeţului Dolj, prevalându-se de o presupusă influenţă pe lângă aceştia, în scopul favorizării angajării acelor persoane ori a unor membri de familie ai acestora în domeniul medical", arată anchetatorii.

ADVERTISING

Citește articolul integral pe ŞtirileProTV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇