Ministrul Mediului, după ce Iohannis a cerut reexaminarea legii care care permite împușcarea urșilor: Rămâne în vigoare

Ministrul Mediului, după ce Iohannis a cerut reexaminarea legii care care permite împușcarea urșilor: Rămâne în vigoare

Parlamentul va rectifica elementele juridice invocate de Klaus Iohannis în cererea de reexaminare a legii care permite împușcarea urșilor din România, afirmă ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Președintele țării nu a promulgat actul normativ conform căreia OUG-ul privind intervenția imediată în cazul urșilor periculoși s-ar fi ridicat la rang de lege și l-a trimis înapoi în Parlament pentru reanalizare.

În Parlament vom verifica și vom rectifica elementele juridice indicate de domnul președinte. Sunt ferm convins că protecția vieții omenești este o prioritate și pentru domnul președinte, așadar vrea ca implementarea cadrului legal al intervenției imediate în cazul urșilor periculoși să nu poată fi atacată și să respecte toate reglementările de specialitate”, transmite pe Facebook ministrul Mediului, Tanczos Barna.

ADVERTISING

El precizează că pe parcursul acestui proces de revizuire OUG-ul rămâne în vigoare.

„Avem în continuare posibilitatea de a interveni în mod eficient împotriva urșilor periculoși care pun în pericol viața oamenilor și bunurile acestora în intravilanul localităților”, conchide ministrul Mediului.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului care permite împușcarea urșilor din România.

Șeful statului spune că unele dispoziții din lege sunt neclare și pot genera probleme în aplicare şi, prin urmare, se impun a fi reanalizate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇