Ministrul israelian al Apărării anunță că faza intensivă a războiului se va încheia în curând. Ce urmează

Ministrul israelian al Apărării anunță că faza intensivă a războiului se va încheia în curând. Ce urmează

Faza intensivă a războiului „se va încheia în curând” în sudul Fâşiei Gaza, unde atacurile israeliene sunt în prezent cele mai puternice, a anunţat ministrul Apărării, Yoav Gallant.

„Am spus clar că etapa intensivă a operaţiunilor va dura aproximativ trei luni, în sud, o vom realiza şi se va încheia în curând”, a declarat ministrul, potrivit căruia „va sosi momentul în care intrăm în următoarea fază” a războiului din Gaza.

El a afirmat, de asemenea, că palestinienii vor "guverna" Fâşia Gaza după război, când mişcarea islamistă "nu va mai ameninţa" Israelul, relatează AFP.

ADVERTISING

"Palestinieni trăiesc în Fâşia Gaza, deci palestinienii o vor guverna în viitor. Viitorul guvern din Gaza trebuie să provină din Fâşia Gaza şi trebuie fondat pe forţe care nu ameninţă statul Israel", a subliniat ministrul Yoav Gallant.

Totodată, armata israeliană a denunţat luni "folosirea brutală a ostaticilor nevinovaţi", după difuzarea de către Hamas a unei noi înregistrări video în care gruparea islamistă palestiniană anunţă moartea a doi bărbaţi israelieni răpiţi pe 7 octombrie şi deţinuţi de atunci în Fâşia Gaza.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a respins afirmaţiile Hamas potrivit cărora cei doi ostatici au fost ucişi în bombardamente israeliene, calificând aceste declaraţii drept "minciuni ale Hamas".

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut din nou apel la o "încetare umanitară a focului imediată" în Fâşia Gaza, după mai mult de 100 de zile de război între Israel şi Hamas.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇