Hamas anunță moartea altor doi ostatici israelieni în bombardamente ”sioniste”

Hamas anunță moartea altor doi ostatici israelieni în bombardamente ”sioniste”

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a difuzat luni o nouă înregistrare video, anunţând moartea a doi ostatici israelieni, doi bărbaţi, care au fost răpiţi în atacul comis la 7 octombrie în sudul Israelului şi care erau deţinuţi de atunci în Fâşia Gaza.

În această înregistrare video, Hamas ar arăta trupurile ostaticilor israelieni Yossi Sharabi şi Itai Svirsky, conform Reuters.

În aceeaşi înregistrare apare o tânără femeie, Noa Argamani, de asemenea ostatică israeliană, care spune - vizibil sub presiune- că cei doi israelieni au fost ucişi de "propriile noastre lovituri ale IDF", referindu-se la Forţele de apărare israeliene.

ADVERTISING

Într-un comunicat, aripa armată a grupării Hamas susţine că respectivii ostatici "au fost ucişi în bombardamentele sioniste asupra Gazei".

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut din nou apel luni la o "încetare umanitară a focului imediată" în Fâşia Gaza, după peste 100 de zile de război între Israel şi Hamas, potrivit AFP.

"Continuăm să solicităm un acces umanitar rapid, sigur, neîngrădit, extins şi neîntrerupt în şi prin Gaza", a declarat Antonio Guterres într-un discurs în faţa presei, adăugând că "nimic nu poate justifica pedeapsa colectivă aplicată poporului palestinian".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Războiul a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas la 7 octombrie, care s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.140 de persoane de partea israeliană, majoritatea civili ucişi în aceeaşi zi, potrivit unui bilanţ actualizat de AFP pe baza cifrelor oficiale israeliene.

Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice la 7 octombrie, iar 132 sunt deţinute în continuare în Fâşia Gaza, dintre care cel puţin 25 ar fi fost ucise, potrivit autorităţilor israeliene. Aproximativ 100 de ostatici au fost eliberaţi în timpul unui acord de încetare a focului la sfârşitul lunii noiembrie.

ADVERTISING

Cei 2,4 milioane de locuitori ai enclavei suprapopulate şi asediate, dintre care 1,9 milioane au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, potrivit ONU, duc lipsă de produse de primă necesitate. Frigul care a lovit regiunea le face şi mai dificilă supravieţuirea.

"Spectrul foametei planează asupra locuitorilor din Gaza", a avertizat luni secretarul general al ONU.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇