Ministerul Sănătății spune că rapoartele privind incendiul de la Spitalul Piatra Neamț sunt gata, dar le-a trimis la Parchet

Ministerul Sănătății spune că rapoartele privind incendiul de la Spitalul Piatra Neamț sunt gata, dar le-a trimis la Parchet

Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că rapoartele în legătură cu incendiul de la Piatra Neamț au fost finalizate și trimise direct la Parchet.

”Raportul inițial și raportul următor, cel care a venit cu o completare a raportului și a măsurilor, au fost trimise către Parchet. Este în analiză la Parchet. Au ajuns la Ministerul Sănătății și au fost trimise mai departe la Parchet”, a spus Mihăilă, întrebată într-o conferință de presă pe acest subiect.

Pe 14 noiembrie anul trecut, la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, izbucnea un incendiu. Flăcările au cuprins saloanele unde erau intenați pacienți conectați la aparate. 10 pacienți au murit pe loc, alți 5 în zilele următoare, un medic care a sărit în flăcări să-i salveze încă se luptă să se recupereze după arsuri.

ADVERTISING

De atunci Ministerul Sănătății a avut trei conducători: Nelu Tătaru - în funcție la momentul incendiului, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Toți au promis că vor prezenta concluziile rapoartelor, niciunul nu a făcut-o.

În februarie anul acesta, șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății, Constantin Dina, acuza că în timpul lui Nelu Tătaru nici nu a fost început controlul. În schimb, fostul ministru spune că raportul era finalizat și trebuia doar prezentat de Vlad Voiculescu.

"Raportul privind incendiul catastrofal din secția ATI a Spitalului Piatra Neamț nu este gata, pentru că abia în a treia săptămână din ianuarie a început controlul.

ADVERTISING

Ceea ce există acum este un raport al Direcției de Sănătate Publică Neamț, împreună cu alte instituții ale statului, precum Agenția Națională a Medicamentului și Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat.

Din păcate, nu vă pot oferi date din raport, deoarece controlul la Piatra Neamț s-a făcut abia în a treia săptămână din ianuarie, iar raportul de află în scriere", spunea Dina în februarie.

El preciza atunci că ”este clar că legislația în domeniu și-a atins limitele și trebuie neapărat schimbată”.

ADVERTISING

Acest lucru nu s-a întâmplat, cum nu au fost nici rapoartele prezentate public.

Citește și alte articole pe acest subiect


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇