Ministerul de Interne din Belarus anunță că a reținut zeci de protestatari. Unii au fost brutalizaţi, deși manifestau pașnic

Ministerul de Interne din Belarus anunță că a reținut zeci de protestatari. Unii au fost brutalizaţi, deși manifestau pașnic

Ministerul de Interne din Belarus a anunţat sâmbătă reţinerea a zeci de persoane.

Aproximativ 40 de manifestanţi au fost reţinuţi vineri, dar doar jumătate dintre aceştia se vor confrunta cu acuzaţii, a precizat ministerul, citat de DPA.

Grupul belarus pentru drepturile omului Viasna a confirmat detenţiile, notând că mulţi dintre cei arestaţi demonstrau paşnic. Unii dintre cei reţinuţi de forţele de ordine la o universitate au fost brutalizaţi, a declarat Viasna.

Zilele lui Lukașenko la conducere sunt numărate. Putin vrea un lider apropiat de Moscova. Uniunea Europeană nu e de acord

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko susţine că a câştigat alegerile din 9 august cu peste 80% din voturi. El conduce deja ţara de un sfert de secol.

Dar mulţi belaruşi cred că rezultatele au fost stabilite dinainte şi au ieşit în stradă pentru proteste regulate după vot. Uniunea Europeană a refuzat să recunoască rezultatele alegerilor.

Studenţii au condus multe dintre recentele proteste, în timp ce mulţi dintre ei sunt acum din nou în campusuri odată cu reluarea anului şcolar universitar.

Protestatarii au convocat, duminică, o altă mare demonstraţie. Mii de persoane s-au alăturat protestului de săptămâna trecută, mărşăluind paşnic pe străzile Minskului.

ADVERTISING

Povești dramatice ale oamenilor considerați capi ai revoltei din Belarus. Au fost nevoiți să fugă din țară de teama represiunii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇