Ministerul de Externe anunță că 14 români trăiesc într-un focar de coronavirus din Mondragone, Italia

Ministerul de Externe anunță că 14 români trăiesc într-un focar de coronavirus din Mondragone, Italia

14 români se află într-un focar de coronavirus din Mondragone, Italia, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Zona a fost introdusă în carantină după ce s-au înregistrat 49 de cazuri pozitive. Mai mult, acolo au fost și violențe între forțele de ordine și cetățeni bulgari.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presă referitoare la situația unor cetățeni români aflați în imobile supuse măsurii carantinei în localitatea Mondragone, regiunea Campania, Italia.

ADVERTISING

Conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetățeni români.

De asemenea, autoritățile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există o confirmare în privința existenței unor cetățeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv.

„Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Roma nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest caz.

ADVERTISING

Misiunea diplomatică menține dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităților din statul de reședință în contextul pandemiei COVID-19”, transmite MAE.

Conform TG 24 Sky, zona este locuită preponderent de bulgari.

Joi, cetățenii bulgari au ieșit în stradă, încălcând astfel carantina. Forțele de ordine au reușit să ducă protestatarii înapoi la locuințe, însă primarul Virgilio Pacifico s-a plâns de o „nesupune inacceptabilă. Mai mult, cetățenii italieni au acuzat forțele de ordine că intervenția a fost prea „tolerantă”, conform Il Fatto Quotidiano.

ADVERTISING

Un cetățean bulgar ar fi aruncat un scaun către italieni strânși în zonă, iar în replică italienii au aruncat cu pietre în geamurile bulgarilor.

Citește și:

Încă un focar de coronavirus în Germania: 100 de români sunt infectați (MAE)

Încă un focar de coronavirus într-o comunitate de români din Germania: Aproape 60 de bolnavi după ce-au mers la slujbe, sute de case în carantină


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇