Militari americani răniți în Siria, într-un raid în care a fost ucis un lider al Statului Islamic

Militari americani răniți în Siria, într-un raid în care a fost ucis un lider al Statului Islamic

Cel puţin patru militari americani au fost răniţi în Siria, în cursul unei operaţiuni în care a fost asasinat un lider al reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Comandamentul Central american (CENTCOM).

Operaţiunea antiteroristă a avut loc într-o zonă din nord-estul Siriei, fiind efectuată de militari americani împreună cu militanţi ai grupului insurgent Forţele Democratice Siriene (SDF).

În cursul raidului antiterorist, efectuat cu elicoptere, s-a produs o explozie, soldată cu rănirea a patru militari americani şi a unui câine utilitar, a comunicat vineri după-amiază Comandamentul Central american (CENTCOM), responsabil de zona Orientului Mijlociu.

ADVERTISING

Hamza Al-Homsi, descris ca fiind un lider important al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic (ISIS/DAESH), a fost asasinat în operaţiunea americană, a precizat CENTCOM, potrivit site-ului Axios.com.

Statele Unite au trupe în estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul, în cadrul unei coaliţii pentru contracararea organizaţiei teroriste Stat Islamic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇