Biden anunță că americanii l-au ucis pe șeful Statului Islamic. În confruntare, au murit femei şi copii

Biden anunță că americanii l-au ucis pe șeful Statului Islamic. În confruntare, au murit femei şi copii

Forțele speciale ale armatei americane l-au ucis pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul Statului Islamic, a anunțat joi președintele Joe Biden.

În operațiunea ce a avut loc în provincia Idlib din Siria au fost ucise 13 persoane, printre care și Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, potrivit CNN.

Timp de două ore au fost schimburi de focuri între soldații americani și jihadiști. Partea americană nu a raportat victime.

Biden a spus că a fost cea mai amplă operațiune militară în Siria din 2019 încoace, adică de când a fost ucis precedentul lider ISIL, Abu Bakr al-Baghdadi.

ADVERTISING

Femei și copii, victime colaterale

Surse citate de jurnaliștii americani spun că printre cei 13 morți se numără și 6 copii și 4 femei.

Jurnaliștii CNN au stat de vorbă cu salvatori și martori oculari. Oamenii spun că mai multe explozii au avut loc la scurt timp după miezul nopții, după care soldații americani au aterizat în Atmah și au înceaput să tragă spre casa în care se afla și liderul jihadist.

Un martor ocular relatează că se trăgea cu mitraliere din cel puțin 3 elicoptere. Apoi, s-a auzit din nou o explozie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am auzit o persoană care vorbea arabă cu un accent irakian și care le spunea oamenilor să evacueze zona și vor fi în siguranță. Am văzut că și de la sol erau trase focuri de armă înspre elicoptere”, a spus un martor ocular, care a precizat că după o oră două dintre elicoptere au aterizat.

”În jur de 03:20, elicopterele au plecat și în depărtare am văzut o lumină ce părea să fie de la un incendiu”, a mai spus martorul, care a adăugat că a auzit și ceea ce părea a fi sunetul unui atac cu dronă.

În schimb, Casa Albă spune că Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi este cel care s-a sinucis împreună cu membrii familiei sale.

ADVERTISING

"La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii", a declarat oficialul citat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇