Milioane de euro din banii statului au fost irosite pentru construirea unor centre sportive pe care nu le folosește nimeni

Milioane de euro din banii statului au fost irosite pentru construirea unor centre sportive pe care nu le folosește nimeni

Banii au venit de la Guvern și au ajuns la primăriile din întreaga țară, prin Compania Națională de Investiții. CNI admite că putem vorbi despre risipă, dar dă vina pe legislație și spune că nu are atribuții de control.

Inspectorul Pro a descoperit patru bazine de înot școlare care au înghițit bani, dar nu pot fi folosite încă de elevi.

Patru primării din întreaga țară au risipit peste 7 milioane de euro, din banii statului, pentru că nu au fost în stare să dea în funcțiune mai multe bazine de înot. Construite în ultimii 8 ani, prin Compania Națională de Investiții, bazele sportive ar fi trebuit să ofere oamenilor un stil de viață sănătos.

ADVERTISING

Interesul autorităților pentru cetățeni pare să se fi terminat însă odată cu recepția lucrărilor. Nicio instituție nu răspunde astăzi pentru investițiile abandonate.

Două dintre bazinele nefolosite, care au costat statul român peste 4 milioane de euro, se află în Sectorul 1. Piscinele sunt semiolimpice și au fost amenajate acum 2 ani pe terenurile de sport ale școlilor 178 și Sfântul Nicolae.

Citeşte integral ancheta Inspectorul Pro pe ŞtirileProTV.ro

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇